Zelfstandige periode dr. Willemine Willemsen

Zelfstandige periode dr. Willemine Willemsen

28 augustus 2024  

Dr. Willemine Willemsen heeft in de periode 9 t/m 20 september, haar zelfstandige periode (de eerste week voor de praktijk van dr. Timmers, de tweede week voor die van dr. de Roo). Wat houdt zo\'n zelfstandige periode precies in?

\r\n

De specialisatie tot huisarts vindt deels nog op de universiteit plaats, maar grotendeels in de praktijk. De huisarts in opleiding is al afgestuurd als arts, maar moet nog drie jaar onder supervisie werken en leren voor die zich definitief als huisarts mag vestigen. In de tweede helft van een jaar in de praktijk, hoort daar ook een zelfstandige periode bij. De huisarts in opleiding kan dan al zelfstandig werken, maar ervaart dan voor het eerst hoe het is om dat zonder rechtstreekse begeleiding te doen. Écht zelfstandig dus. 

\r\n

De eigen opleider is in deze periode niet in de praktijk (omdat dr. de Roo en dr. Timmers duo-opleiders zijn, allebei een week). Vanzelfsprekend wordt er wel gezorgd voor mogelijkheden om voor nood altijd nog iemand te kunnen raadplegen. En omdat we vanwege de drukte inmiddels gewend zijn om 6 dagen bezetting per week te hebben, blijft er wel een dag dat dr. Venderbosch en dr. Weijers nog een dag meewerken. 

\r\n

We wensen dr. Willemsen veel succes in deze periode, we hebben er zelf alle vertrouwen in dat het haar goed af zal gaan.